Over Mip

Mirjam Schiebaan

  • Illustrator en creatieve duizendpoot
  • Illustrator kinderboek “Tante Saar”
  • Illustrator voor tijdschriften en weekbladen en agenda’s

Als er een envelop van Mirjam op de mat valt leg ik direct mijn werk neer. De envelop openmaken geeft hetzelfde verwachtingsvolle gevoel als het openmaken van een suprise-ei: je bent reuze benieuwd wat erin zit!

Eén ding is zeker: het wachten wordt dubbel en dwars beloond. Het werk van Mirjam verrast je altijd positief en is – net als de chocolade van een suprise-ei – verslavend leuk!
Mirjam doet niet creatief, ze ís creatief. Ze zet een vrolijk veldboeket in een rode laars op de vensterbank en dat klopt dan gewoon.
Met zo’n zelfde soort nonchalance werkt Mirjam aan een opdracht. Ze doet ‘een beetje zus en een beetje zo’, pakt her en der wat spullen en het past, het klopt gewoon!
Leuk is om te zien hoe ze haar ideeën uitbroed, hoe ze vorm krijgen. De ene keer heeft ze haar werk aangevuld met zelfgemaakte stempels (GezinsGids agenda). Een andere keer haar stijl geminimaliseerd en vooral de contouren benadrukt (Kees Klus). Of er komt een compleet kunstwerk uit de envelop, compleet met kraaltjes, stof, eierschalen en ballonnen (Tante Saar).
Kortom: Mirjam is een creatieve Mipperdekip die haar ideeën ogenschijnlijk makkelijk, maar zorgvuldig uitbroedt en je met haar werk blijft verrassen. Samenwerken met haar betekent wel dat je verslaafd raakt. Want ik kan garanderen dat iedereen zijn of haar werk stil legt zodra er een envelop van Mirjam op de mat valt. De envelop gaat open en dan …!
Mariska Hardeman